Sorgretræte
Mindfulness Djursland

Sorg retræte 

– til dig som har mistet

 

Lene Jensen og jeg glæder os inderligt til at afholde denne retræte for alle jer, der kender til tab og sorg i jeres liv. Vi glæder os til at lave et hjerterum for sorgen, hvor vi vil omfavne den med nænsomhed, og hvor vi kan hjælpe hinanden til at lade det sårede sted i os også være der, hvor lyset kommer ind som Rumi så smukt skriver.

Det bliver på et meditationssted i Vorre, højt beliggende med udsigt over havet: Vorre Østergård Kursuscenter, Vorrevej 30 A, 1.sal, Vorre, 8541 Skødstrup.

Har du mistet, og er du i sorg, så kan denne sorg retræte være en hjælp. Omgivet af et støttende fællesskab skabes muligheden for at starte en helingsproces, hvor du gennem mindfulness og self-compassion meditationer trænes i at rumme din sorg med nænsomhed og venlighed.

Retræten henvender sig til mennesker, der har mistet – i bred forstand. Det drejer sig selvsagt om at have mistet et elsket menneske til ’himlen’, men det kan også være mennesker, der har mistet i mere bred forstand, fx mistet en ægtefælle til Alzheimer eller demens eller at have mistet i forbindelse med skilsmisse, mistet sit helbred, sin førlighed og/eller identitet i forbindelse med sygdom.

På sorg retræten vil du blive præsenteret for redskaber, der kan støtte dig i din sorg proces og i din helingsproces. Dette nænsomme arbejde vil med tiden gøre dig til et helt menneske, der lever med en sorg og et savn; det menneske du selv vil ønske at være efter tabet af en elsket. Sorg retræten er opbygget omkring temaerne: at gå langsomt, at være nænsom og medfølende med dig selv, at have tid til at omfavne sorgen for på den måde at give dit hjerte mulighed for at vokse, så det kan rumme både sorgen, der altid vil være der og glæden og livet.

Redskaberne består i forskellige meditationer: Korte siddende meditationer, liggende kropsmeditationer, self-compassion meditationer, gående meditation, og blide mindfulness yoga øvelser for at få kontakt med kroppen. Derudover vil retræten også give mulighed for udveksling to og to samt i gruppen. Det er fuldstændigt frivilligt, om man vi dele sine oplevelser og erfaringer. Der vil også være mulighed for at udarbejde sit personlige sorg ritual til støtte i hverdagen.

Du kan deltage på egen hånd, men det er også muligt at deltage flere fra samme familie, der er mistet.

For at holde prisen nede, er det et eksternat. Det vil sige, at man selv finder overnatning, og man medbringer selv mad. Vi serverer te, kaffe, frugt og snack.

”Intet hastværk mens du går med sorg; det hjælper dig ikke på din rejse. Gå langsomt, hold ofte hvil. Intet hastværk mens du går med sorg. Vær nænsom mod dig selv; gå langsomt, hold ofte hvil. Tag dig tid, vær nænsom mens du går med sorg. Vi er ikke langt fra hinanden; skønt nogle er i himlen og nogle på jorden”. ~George MacDonald

”Virkeligheden er sådan, at du altid vil sørge. Du vil ikke komme over tabet af en elsket; du vil lære at leve med det. Du vil heles og genopbygge dig selv omkring det tab, du har lidt. Du vil blive hel igen, men du vil aldrig blive den samme. Du behøver heller ikke blive den samme, og du vil heller ikke ønske det”. ~Elisabeth Kübler-Ross og John Kessler.

Tilmelding til og mere info: Ann på info@mindfulnessdjursland.dk eller 61303155 eller Lene på: idp@psykoterapi-lenejensen.dk eller 28104566.

Tidspunkter: Torsdag den 27.9 kl 18 – søndag den 30.9 kl 13.

Torsdag aften slutter vi kl 21.30. Fredag og lørdag mødes vi kl 9 – 17, og søndag kl 9 – 13. Fredag aften vil sorgterapeut og fløjtehealer, Trine Gelzer Dinesen, spille for os.

Pris: 2995 kr. som betales til Lene Jensen, Mindfulness Skødstrup

Overnatningsmuligheder i nærområdet :

Airbnb i skødstrup i gå afstand til Vorre : https://www.airbnb.dk/rooms/20586857?adults=1&children=0&infants=0&location=Sk%C3%B8dstrup&s=bempFgO9

Vibes bed&breakfast http://www.bb-vibes.dk/ Smukt sted ca. 8 km. fra Vorre

Pilehusets Gæstehus http://www.pilehuset.com/ Privat ophold i egen bygning nær stranden. Hos Susana Nielsen, Strandvejen 238, Gl. Løgten Strand (der kan evt. arrangeres kørsel til og fra Kursuscenteret)

Kaløvig Strandgård Camping http://kaloevig-camping.dk/strandgaarden/ Her kan du leje en hytte eller ligge i telt

Gammel Løgten strandkro https://glstrandkro.dk/ hvis du er til mere luksus .

Den Gamle Kro i Hornslet https://gamlekro.dk/

Kaløvig badehotel Studstrup http://www.kalovigbadehotel.dk/da/vaerelser/enkeltvaerelser

Om retrætelederne


Ann Ostenfeld-Rosenthal

Jeg er mindfulness (MBSR) lærer og har en ph.d. grad i medicinsk antropologi. Jeg har trænet meditation og nærvær siden 2001 på Center for Professionel og Personlig Udvikling, og i 2011 blev jeg mindfulness lærer ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet, som fører Kabat-Zinn traditionen videre.

Jeg har undervist i mindfulness siden 2012. I april 2014 fik mit barnebarn en hjernetumor, og han forlod os og denne verden i oktober samme år. Jeg har længe haft interesse for processer omkring døden, men at miste min elskede Samuel gjorde mig opmærksom på den hjælp, jeg selv har fået af mindfulness praksisser i min sorgproces. Disse erfaringer vil jeg gerne dele med andre.


Lene Jensen

Jeg er uddannet psykoterapeut, ergoterapeut og mindfulness (MBSR) lærer fra Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet. Jeg har de sidste 12 år arbejdet  som selvstændig psykoterapeut og supervisor med psykoterapeutisk klinik i Skødstrup. Siden 2014 har jeg afholdt mindfulness (MBSR) kurser fire gange årligt. Tidligere har jeg arbejdet mange år på Hammel Neurocenter, hvor jeg bl.a. kørte pårørende grupper.

På det personlige plan har jeg altid været optaget af døden, sorgen over at miste, og hvordan man lever med sin sorg. Min mor begik selvmord, da jeg var 5 år, så sorgen har været en følgesvend gennem hele mit liv på godt og ondt. At møde mindfulness og få det integreret i mit eget liv har gjort det lettere at være med den sorg, der kommer og går. Mindfulness har hjulpet mig til en langt større nænsomhed med mig selv, og det gør det lettere at bære det ubærlige.

Jeg har som psykoterapeut undervist og arbejdet med sorgprocesser igennem mange år. Jeg vil glæde mig til, at vi sammen laver et nærværende rum, hvor der er plads til hvert enkelt deltagers egen sorg proces i et nært fællesskab med andre.© 2012-2020 Mindfulness Djursland v/Ann Ostenfeld-Rosenthal  ·  6130 3155  ·  info@mindfulnessdjursland.dk