Ofte stillede spørgsmål
Mindfulness Djursland

Ofte stillede spørgsmål


Hvem kan have gavn af Mindfulness Baseret Stress Reduktion?

Alle kan have glæde af mindfulness træning. Folk kommer af mange forskellige grunde (fx stress, fysisk og/eller psykisk sygdom eller bare et ønske om større velvære) og i alle aldre, men fælles er, at de af forskellige grunde mangler ro i sindet. Mindfulness træning styrker evnen til at være nærværende og accepterende overfor sig selv og andre; til at være sammen med sig selv på en venlig, medfølende og konstruktiv måde - også når livet er svært.


Kræver det forudgående kendskab at deltage i et MBSR forløb?

Nej. I MBSR forløbet undervises der i en helt simpel meditationsform, hvor fokus er på åndedrættet eller kroppen. På den måde er forløbet tilpasset, så alle, uanset meditationserfaring, kan deltage. Mindfulness meditation betragtes som en indsigtsgivende meditationsform, indsigt i eget sind og krop, idet opmærksomheden rettes mod både krop og sind i et givet øjeblik.


Er det en religiøs eller spirituel træning?

Nej. De fleste religioner inkluderer en form for meditation, og selvom mindfulness bl.a. har oprindelse i buddhismen, bruges meditation her som en færdighed - en krop-sind træning. I den medicinske verden anerkendes meditation mere og mere som en behandlingsform, og det er på den måde, mindfulness meditation bruges.


Jeg er ikke i særlig god form og har nogle fysiske begrænsninger. Hvor anstrengende er mindfulness yoga?

De to yoga serier er helt specifikt designet, så de fleste mennesker, uanset evner, kan være med. Den kan praktiseres blidt og stille, fx af kørestolsbrugere eller ved anden fysisk begrænsning eller mere energisk af andre.


MBSR forløbet er gruppebaseret. Er der tale om gruppe terapi?

Nej, MBSR forløbet er ikke gruppe terapi. Under forløbet er der mulighed for, at du kan dele dine erfaringer, oplevelser, udfordringer og glæder med de andre deltagere. Det kan være meget givende både for dig selv og de andre. Men det er ikke et krav. Hvis du vælger at dele noget, skal du vide, at det bliver sagt i fortrolighed. En af de få regler på kurset er tavshedspligt.

© 2012-2020 Mindfulness Djursland v/Ann Ostenfeld-Rosenthal  ·  6130 3155  ·  info@mindfulnessdjursland.dk