Nyhedsbrev
Mindfulness Djursland

Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbrev

 

 

MINDFULNESS DJURSLAND nyhedsbrev juli 2019

 

Kære alle

Så er sommeren her igen – i år tilsyneladende en almindelig dansk sommer:
sol, regn, vind, skyer og ikke mindst lyse nætter, måske tid til at give sig selv lov til bare at sidde og kigge ud i luften, mulighed for at have dage, hvor alt ikke er planlagt, tid til at se en solnedgang med en, du holder af, kigge på skyerne, have en dag hvor telefonen er slukket, sove til middag, meditere ... Du kan selv fortsætte listen.
 

Mindfulness Djurslands efterårsprogram


MBSR forløb

MBSR kursus med start den 25. september kl. 17-19.45.
Der er to pladser tilbage. Se mere her: http://mindfulnessdjursland.dk/mbsr-forloeb/index.html
Hvis du, eller en du kender, vil vide lidt om, hvad man kan få ud af et MBSR forløb, så læs med her: https://mindfulnessguiden.dk/din-praksis/hvad-faar-man-ud-af-at-laere-mindfulness-hor-vibekes-historie/
 

Yoga- og meditationsretræte

I samarbejde med yogalærer, Marlene Gryesten, afholder jeg i år for første gang en todages yoga- og meditationsretræte. Der er to pladser tilbage. Se mere om den her: http://mindfulnessdjursland.dk/retraeter/index.html
 

Stilhedsdag

Endelig holder jeg traditionen tro en stilhedsdag
søndag den 5. januar 2020 kl. 9-16: På tærsklen til det nye år.
Denne dag kan give dig et stille ’åndehul’ lige efter julens travlhed. Den kan også bruges som et rum til at reflektere over året, der er gået og forberede sig på det, der skal komme. 
 
Du er altid velkommen til at ringe og få en snak om indhold i kurserne etc.
61 30 31 55.
 

 

Historien om de to pile

Jeg har fortalt denne historie på alle mine kurser. Dem der allerede har hørt den, kan med fordel høre den igen. Den er central i mindfulness praksis. 

Det er en historie om en mand, der bliver ramt af en pil. En hjælper kommer for at hive pilen ud, men selv, mens pilen truer mandes liv, spørger han: "Før du gør det, kan du så ikke lige se, hvilken slags fjer, der er brugt på pilen. Hvis jeg ved det, vil jeg vide, hvilken stamme den kommer fra. Eller kan du fortælle mig, hvilket træ pilen er lavet af?"

Filosofien er, at manden vil dø, fordi han er så fokuseret på sine spørgsmål i stedet for bare at få pilen ud. Historien er et billede på vores sind, og de mange spørgsmål og forklaringer er beskrevet som pil nummer to, der rammer med endnu mere smerte og kraft. Livet rummer smerte og lidelse. Vi kan ikke undgå at miste, at blive syge, at føle smerte og opleve modgang. Det er pil nummer 1. Det er et livsvilkår, vi ikke kan gøre noget ved. Men pil nummer 2 er den måde, vores sind reagerer på smerten på. Det er vores tanker om, ”Hvorfor mig?”, ”Skal jeg nogensinde få det bedre?”, ”Hvorfor skal jeg altid dumme mig?”  Som Mark Williams, den primære udvikler af MBKT (Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi) siger:

’Der er ikke noget, der er så galt, at vores tanker ikke kan gøre det værre’.

Vi har alle en tendens til at stille endeløse spørgsmål i stedet for bare at handle.

Den gode nyhed er, at vi kan undgå at skyde den anden pil.  Vi kan opdage, at vi skyder den af, og vi kan vælge at gå en anden vej. Opdage, at – Ja, det gør ondt! Men smerten forandrer sig også. I stedet for at vikle os ud i fortællinger om ting, der måske vil ske.

”Tænk, hvis den hund havde bidt mig”, ”Hvad betyder det mon, at chefen vrissede i morges?” og så videre. Skæbner, der måske venter forude. Eller hændelser, der har fundet sted for længe siden. Selv små hændelser kan generere en masse tanker, der intet har med virkeligheden at gøre. Tanker, der styrer vores følelsesliv, og som vi ikke er opmærksomme på. Vi følger bare automatisk med, til stressen pumper på fuld tryk. 

Og her kommer en lille ’STOP’ og forsøg at handle bevidst øvelse: Prøv at lægge mærke til hvornår og i hvilke situationer, du skyder pil nummer 2 af? Og hvad sker der, hvis du opdager det, inden fortællingen og sindet er løbet af med dig?
 

Til slut vil jeg gøre dig opmærksom på Mindfulnessguidens brevkasse, hvor man kan læse mange relevante spørgsmål og svar: https://mindfulnessguiden.dk/brevkasse/ plus en masse andre oplysninger om mindfulness.

 
Med ønsket om en dejlig og fredelig sommer
Ann 

© 2012-2017 Mindfulness Djursland v/Ann Ostenfeld-Rosenthal  ·  6130 3155  ·  info@mindfulnessdjursland.dk